• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Det digitala skolbiblioteket på Google sites

Digitala skolbiblioteket riktar sig till alla elever på mellan- och högstadiet, och speglar Skolbibliotekarieenhetens verksamhet.

Adressen är: tiny.cc/digitalaskolbiblioteket

På siten kan eleverna få boktips, se boktrailer och lära sig hur en gör en boktrailer själv. De kan också läsa mer om fake news, sociala medier, upphovsrätt eller göra ett roligt quiz.

De kan boka in en tid med oss bibliotekarier för att få extra hjälp med ett skolarbete eller tips på läsning. Just nu kommer det mötet att ske digitalt men tanken är att eleverna ska kunna boka in en träff med en av oss bibliotekarier på Trelleborgs bibliotek och få hjälp på plats.

Där finns även information om hur det fungerar att låna, reservera eller återlämna på Trelleborgs bibliotek. Där finns också mer information om vilka tjänster eleverna med bibliotekskort har tillgång till hemifrån.

Vi vill jättegärna ha hjälp att sprida siten!

Bokmärk siten, lägg till den på plattformar och sprid på alla sätt till eleverna!

Vill du veta mer eller komma i kontakt med oss, maila: skolbibliotekarier@trelleborg.se.

Hälsningar Skolbibliotekarieenheten

Kommentarer inaktiverade.