• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Covid-19

Viruset som ställer om lärarnas sätt att undervisa. Att från att ha en normal vardag med ordinarie undervisning så förvandlades det till en prövande vardag med många utmaningar för att ge eleverna rätt till den undervisning de har rätt till. 

Det kom nya begrepp att förhålla sig till som distansundervisning och Google Meeting. Vi ställde inte in vår undervisning, utan vi ställde om den för att våra elevers lärande ska fungera såväl i klassrummet som hemma framför datorn eller genom att mappar med dokument skickas hem till elever som inte har tillgång till en till en dator. 

På Pilevallskolan satte ett stort arbete fart med att utbilda varandra i hur man arbetar på ett långsiktigt sätt med Classroom för åk 4-9 elever och det ägnades mycket tid till att läsa in sig på de digitala läromedel som erbjuds för att hitta rätt material att lägga in i undervisningen. Åk 1-3 lägger ner mycket tid på att få fram material för sina elever att jobba med hemma och även hur man som elev returnerar detta till sin lärare som ska bedöma arbetet. I åk 4-9 var det en tuff utmaning att få till en struktur på hur vi skulle ha distansundervisning och det har gått över förväntan då elever som är hemma deltar på lektionerna genom google meeting och lärarna har både undervisning för de som är närvarande fysiskt i klassrummet men även samtidigt med de elever som är uppkopplade hemma. 

I all denna omställning lägger vi fokus på arbeta utifrån de fokusområde vi har och digitaliseringen har blivit en naturlig del på varje lektion samtidigt som vi försöker inkludera alla för att nå kunskapskraven. Vi har definitivt gjort lärmiljön tillgänglig för alla genom undervisning online i realtid. 

Basen för vår distansundervisning är vår elevplattform vi byggt upp som alla elever 4-9 fått bokmärka för att ha som startsida. Här kommer de snabbt in på rätt Google Meet via kalendern och hittar direkt till rätt Classroom för att följa med i undervisningen. 

De stora vinningarna med det här arbetet är flera: Vi har tagit ett rejält språng i vår process kring digitalisering, eleverna missar så lite undervisning som möjligt och vårt kollegiala lärande ligger på en riktigt hög nivå. Alla hjälps åt och visar och stöttar varandra.

Vill du veta mer kontakta:

jonas.nerheden@trelleborg.se


Kommentarer inaktiverade.