• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Källkritikens vecka del 4: Digitala resurser i historia

Ångfärjan Drottning Victoria i Trelleborgs hamn. Foto & förlag: Lorentz K. Larsson, Lund /Public domain

I denna veckas blogginlägg delar vi digitala resurser att använda i historieundervisningen och på så sätt få in andra källor än läromedel för källkritiska perspektiv och historiebruksdiskussioner. Vi tipsar också om webbplatser där eleverna kan vara med och bidraga till vår gemensamma historiebank som en del i historieundervisningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *