• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Veckans UR-tips: Ny säsong av Pick a colour

Bild från UR

Pick a colour – ny säsong för årskurs 2-3!

Pick a colour är en serie på engelska med flera pedagogiska moment som är effektiva för språkinlärning: sång, musik, humor, identifikation och reception. Programmen tar upp ämnen som ligger nära barns vardag och utgår ifrån det centrala innehållet i kursplanen för engelska i åk 1-3.

Den nya säsongen vänder sig till elever som kan lite mer engelska då det finns en språklig progression jämfört med den första säsongen: ordförrådet ökar, dialogerna är längre och mer engelsk text syns i bild.

Lärarhandledning – säsong 2

En pappersloppa på engelska att skriva ut och leka med. Naturligtvis kan sedan eleverna göra egna pappersloppor på engelska.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *