• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Programmera och hjälp barnen i Nepal

Du har kanske redan sett Internetstiftelsens inlägg om att det snart är dags för Europe Codeweek? Att du och dina elever ska anta programmeringsutmaningen?

Nu är det skarpt läge: Europe Codeweek är i full gång och varar fram till den 21 oktober. Du och dina elever kan ta tillfället i akt och testa IIS Digitala lektioner, för om du möjligtvis har missat det så skänks 5 kronor per deltagande elev till Unicef så att fler barn ska kunna gå i skola i Nepal. Du och dina elever har alltså möjlighet att kombinera värdeskapande lärande med digital kompetens. Anta Internetstiftelsens utmaning och gör EN lektion före 21 oktober!

Support

Tvekar du? Gör inte det: Internetstiftelsen har under Code Week-kampanjen en support-mail öppen så att du kan få snabb stöttning ifall det är något du undrar över i samband med den digitala lektionen. Perfekt! Skicka frågorna till codeweek@digitalalektioner.se!

Enkelt att delta

Här hittar du information om hur du deltar i utmaningen. Det är ett enkelt formulär som ska fyllas i efter att lektionen har genomförts.

Digitala lektioner har något för alla

Digitala lektioner är en kostnadsfri lärresurs från Internetstiftelsen, framtagen för att hjälpa lärare att undervisa i digital kompetens. Digitala lektioner kräver inget inlogg. Här finns många pedagogiska lektioner i bl.a. digital källkritik, nätvett och så klart programmering. Lektionerna går att filtrera efter årskurs, skolämne samt ämnesinnehåll.  

Här nedan finner du programmeringslektionerna, sorterade efter årskurs, men först ut är lektioner som inte kräver datorer. Dessa är en pedagogisk ingång till programmering.

 

Tipsa andra om att de kan hjälpa till

Har du kollegor du tycker borde anta utmaningen? Klicka på länken för att mejla utmaningen till en kollega!

 

Mer material om programmering

Programmering i läroplan 2018 är Pedagog Trelleborgs sida med övningar och tips inom programmering

Kom igång med programmering, ett inlägg här på bloggen

Vi förklarar digitala begrepp (UR-serie)

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *