• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Veckans URtips – Nya Småsagor med QR-koder

URSkola presenterar nu fem nya kortsagor i serien Småsagor. Sagorna är bilderböcker för de yngsta som gestaltas av skådespelare med känsla för barnbokens speciella tilltal och humor. Med sina cirka tio minuter hinner sagorna fånga barnens fantasi och dra in barnen i berättelsen. I serien finns inlästa sagor från 1998 till de nyss tillagda daterade 2018. Bland de nya titlarna kan nämnas de fantasieggande Drakeld, Varulven är vaken och Se upp för argmonstret!

QR-koder till inläsningar av sagor på andra språk

Småsagorna finns översatta till flera olika språk. QR-koderna ger barnen möjlighet att utveckla sin förmåga att använda digital teknik och öppnar upp för barnens nyfikenhet och lust att utforska vad som gömmer sig bakom kvadraterna.

Barnen kan själva öppna sagan på sitt språk och lyssna  genom att läsa av koden med en QR-skanner. Skriv ut och klipp ut de sagor som ni vill använda. Sätt upp omslagsbilden tillsammans med QR-koden i en läshörna. 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *