• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Nu kan du få Classroom så som det var förr!

Classrooms nya utseende och funktionsfördelning har inte tilltalat alla. Vet du då om att du kan få det nästan så som det var förr – för en månad sedan?!  Vi visar hur.

 

Du böjar med att ta bort Klassuppgifter. Det gör du nere på frågetecknet i vänstra hörnet. Det är även där du kan lämna feedback till Google.

Fliken Klassuppgifter försvinner men inte de uppgifter du skapat redan, inte heller de ämnen du tilldelat uppgifterna. Du kommer numera att skapa Uppgifter direkt i flödet precis som tidigare. När du nu trycker på plus-tecknet på flödessidan kommer även Skapa uppgift och Skapa fråga upp som alternativ. Återanvänd inlägget blir nu för alla typer av inlägg.

Notera även att Classroom-kalendern gör sitt återtåg till flödet, tillsammans med Google-kalendern och Skapa ämne.

Funktionen att flytta inläggen överst på sidan i flödet kommer tillbaka.

Och den stora frågan: Vad händer med klassens material?! Jo, det dyker upp på inställningsmuttern och det är här du lägger till ditt material. Eleverna hittar det under OM-knappen – precis som vi föreslog i ett tidigare inlägg (fast snyggare, med ikon).

Och vad händer om du inte tycker om resultatet? Då kan du lika enkelt lägga tillbaka Klassens uppgifter-fliken. Det material som du lagt till i Klassens material verkar däremot försvinna från OM-sidan.

Bättre eller sämre?! Det är upp till varje lärare att bestämma, men på en valdag som denna är det ju alltid trevligt att ha alternativ att välja mellan.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *