• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Om du saknar OM-sidan i Classroom – tänk Om! (uppdaterad)

Uppdatering

Google har nu infört alternativet ”material” så att vi kan lägga upp klassens referensmaterial – och som vi längtat! Det är ett av alternativen vi kan skapa i fliken Klassens arbete. Material-inlägget får en speciell ikon och hamnar inte i elevernas Visa ditt arbete.

För att strukturera klassens material kan man tilldela materialinlägget antingen det ämne som det tillhör, eller skapa ämnet ”referensmaterial” och samla övergripande material där.

Slut på uppdatering.

 

Många upprörda röster har hörts om den försvunna möjligheten att samla klassens referensmaterial under fliken OM. Det sägs att Google ska ha en lösning på detta framöver, men om ni inte orkar vänta finns främst två lösningar.

Den ena är att skapa ett ämne som heter ”referensmaterial”. I detta ämne skapar du icke-tidsbestämda uppgifter där materialet laddas upp eller länkas. Detta är dock inte en helt hundraprocentig lösning eftersom det genererar uppgifter som de facto inte är uppgifter i Mitt arbete (knappen Visa ditt arbete) samt att eleven får olösta uppgifter i sin historik. Det ologiska i förfarandet är nog det som skaver mest.

Den andra lösningen är att återigen tänka om. I rubrikytan på Classroom finns OM-länken. Denna kan vi använda! Jag ska visa hur!

Klicka först på inställningsmuttern och välj att redigera. På raden under Classroomets titel kan du lägga till länkar till Google dokument, pdf-filer, webbplatser och Youtube m.m. Allt samlat på samma ställe. Det går naturligtvis inte att ladda upp något, men med tanke på att vi jobbar i GSfE, så borde vi kunna klara oss utan det.

När du eller eleverna vill titta på klassmaterialet klickar ni helt enkelt på Om på flödessidan. Hur det visas ser du på den första bilden i detta inlägg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *