• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Trelleborgare! Du har nu en annonsblockerare på datorn

Du kanske har märkt ett nytt tillägg i din webbläsare eller så är du fram till nu ovetande. Tillägget uBlock Origin är i vilket fall numera utskjutet till Chrome. Detta är en annonsblockerare som minskar antalet annonser du ser samt skyddar mot skadlig kod på sidor. Vad som dock kan vara bra att veta, och kommunicera till sina elever, är att man kan stänga av den på sidor. Kanske vill du kunna inventera och analysera reklam med eleverna, t.ex. nu i valtider är det ju väldigt relevant att titta på politisk reklam. Kanske får du inte komma in och läsa en artikel på en sida för att du har en annonsblockerare?

För att stänga av uBlock på en sida klickar du på uBlock-ikonen i tilläggsfältet och trycker sen på en stora blåa power-knappen. Du kan behöva ladda om sidan för att innehållet ska uppdateras.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *