• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Hur många är 70 miljoner döda?

Den interaktiva filmen The Fallen of WW II visualiserar mängden döda soldater och civila i andra världskriget på ett förtjänstfullt sätt. Siffror som är stora är svåra att greppa men när de illustreras och sätts i ett sammanhang blir det lättare att förstå dem och jag tror att filmen på 20 minuter hade fungerat väldigt bra i gymnasiets historieundervisning.

Filmen tjänar också som ett bra exempel på hur man kan jobba med infografik, här i rörlig form, för att presentera och visualisera fakta.

Om man undrar varför jag publicerar en film från 2015 så beror det på att jag nu innan terminsstart har hittat lite tid att städa och röja i de digitala förråden där skräp ackumuleras, dock  hittas det där en del guldkorn. Jag kan varmt rekommendera en höststädning av din Drive, bokmärken, hårddisk, Dropbox, sparade saker på Facebook eller var du nu väljer att lägga saker.

Följ oss gärna på Facebook om du inte vill vill missa något! AV-Media Trelleborg

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *