• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Bloggen tar sommarsemester (plus ett aktuellt TV-tips!)

A woman is about to dive from a pier as another talks to a third woman in a rowboat

Paul Avrin ur Le miroir du monde. Public Domain.

Efter två produktiva terminer klappar vi oss själva på axeln och tar lite välförtjänt sommarlov. Vi återkommer i augusti med än mer omvärldsbevakning och lektionsförslag kring allt MIK- och IKT-relaterat.

Vi kan dock inte låta bli att tipsa om att alltid högaktuella (och än mer nu i VM- och konspirationstider) fejkdokumentären Konspiration 58 åter finns tillgängligt på SVTPlay. Tyvärr bara till den 27:e juli vilket är synd då den funkar alldeles ypperligt som diskussionsunderlag för elever kring lättheten att manipulera med rörliga bilder.

Konspiration 58 på SVTPlay

”VM-silvret 1958 är Sveriges största fotbollssuccé genom tiderna. Men vad hände egentligen? En film om dem som påstår att VM 1958 aldrig ägt rum och om dem som var med. Konspiration 58 får tittarna att fundera på om tv alltid förmedlar en sann och objektiv bild av händelsernas förlopp. En dramadokumentär av Johan Löfstedt med bl.a. Kurre Hamrin, Agne Simonsson, Lennart Johansson, Bror Jacques de Wærn.”

Glad sommar önskar Ola och Ulrica och på återseende i höst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *