• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Inventera teknikämnet med skolinspektionens tjänst

Teknikämnet kan sägas vara lite i hetluften nu då den tillsammans med matematiken delar på ansvaret för programmering på grundskolan i den reviderade läroplanen. Ämnet har också fått en hel del annat nytt centralt innehåll relaterat till det digitala och det kan vara hög tid stärka ämnets status vilket vi skrivit om här. Det kan vara tacksamt att använda Skolinspektionens tjänst Kolla din skola där man får göra en självvärdering över förutsättningar och praktik.

Det här är ett verktyg för att analysera vilken kvalitet din skola har i teknikundervisningen. Verktyget är tänkt som ett underlag för dig som finns i skolans ledning, för lärarlag eller för enskilda lärare att reflektera över hur teknikundervisningen kan utvecklas. Verktyget har utarbetats av Skolinspektionen i samverkan med Skolverket och Centrum för tekniken i skolan (CETIS) vid Linköpings universitet.

Skolinspektionen kan inte på något sätt se vilka bedömningar du gör och har ingen tillgång till det du skriver in i verktyget. När du är klar med genomgången och har gjort dina bedömningar kan du ta fram en rapport för ditt fortsatta arbete.

Kolla din teknikundervisning!

Följ oss gärna på Facebook om du inte vill vill missa något! AV-Media Trelleborg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *