• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Unplugged programmering – En fantastisk programmeringsresurs för F-3!

Unplugged programmering, det vill säga att programmera utan digitala enheter, är ett sätt att lära sig datalogiskt tänkande och programmeringens grundläggande logik och terminologi vilket har tillkommit i den reviderade läroplanen för grundskolan. Det uppdaterade centrala innehållet för t.ex. F-3 är:

Matematik: Hur entydiga stegvisa instruktioner kan konstrueras, beskrivas och följas som grund för programmering. Symbolers användning vid stegvisa instruktioner.

Teknik: Att styra föremål med programmering.

Svenska/Svenska som andraspråk: Instruerande texter, till exempel spelinstruktioner och arbetsbeskrivningar. Hur de kan organiseras i steg, med logisk ordning och punktuppställning i flera led.

Skellefteå har sammanställt ett kompendium som innehåller mängd övningar att använda direkt i klassrummet för att t.ex. förklara vad en algoritm är, sortering, sekventiellt tänkande, if-satser med mera. Ett supermaterial som går att använda för att exemplifiera och visualisera begrepp och terminologi även på mellan- och högstadiet.

Direktlänk till Unplugged programmering

Skellefteås resurssida för programmering med extremt mycket matnyttigt

Följ oss gärna på Facebook om du inte vill vill missa något! AV-Media Trelleborg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *