• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Widgit online!

Nu närmar sig terminen sitt slut, och detta innebär också att nästan alla förskolor och grundskolor, modersmålslärare, skolintroduktion och särskolan i kommunen har fått visning och licenser till bildstödsprogrammet Widgit online (om du och dina kollegor ännu inte fått visning av Widgit – maila cso@skola.trelleborg.se) som är inköpt till alla kommunens förskolor och skolor.

Widgit online är ett av många verktyg som kan användas av pedagoger och lärare i undervisningen för att ge visuellt stöd, exempelvis för att ge ökad struktur och stötta förståelsen av abstrakta begrepp. Pedagoger och lärare har även med hjälp av programmet möjlighet att göra extra anpassningar i syfte att göra lärmiljön lättillgänglig och inkluderande.

Representanter från CSO har varit runt på skolorna och sett otroligt många inspirerande sätt att använda programmet, både i undervisning och som ett sätt att anpassa lärmiljön. Några goda exempel samlar vi på FC – Skrivbordet – Bildningsförvaltningen – CSO för att ge inspiration till alla som är intresserade. Vi har också lagt ut en del stödmaterial skapat i Widgit som är fritt att använda i er undervisning. 

CSO har påbörjat uppföljningsträffar under maj månad. Då detta var ett uppskattat forum för att dela pedagogiskt material kommer fler uppföljningar att ske till hösten. Under dessa uppföljningar får pedagoger och lärare rfån olika förskolor och skolor möjlighet att träffas, delge varandra tips och idéer kring programmet och samtidigt arbeta med kollegialt lärande.

Här är några exempel på bildstöd. Se många fler exempel och exempel på färdigt stödmaterial att hämta hem från CSOs mapp på FC.

//Anna och Ingrid, CSO (Central Stödorganisation, Bildningsförvaltningen)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *