• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Män som hatar kvinnor – Jack Werner om incel-rörelsen

I Jack Werners artikel En kort introduktion till ett absolut mörker får vi följa rörelsen och människorna bakom två uppmärksammade massmord i USA och Kanada. Både Alek Minassian som körde ihjäl tio personer i Toronto och Elliot Rodger som mördade sex personer i Kalifornien 2014 kan räknas som anhängare av den misogyna märkliga nätkulturen incel, involuntary celibacy, som i korthet går ut på att hata alla kvinnor på grund av att man inte får ligga med någon. Läs gärna Jack Werners artikel i klassen och diskutera kvinnohat och nätkulturer. Är det här ett reellt problem också i Sverige?

Andreas Gustavsson intervjuar män som identifierar sig som en del av den svenska incel-rörelsen i en lång och läsvärd artikel.

Följ oss gärna på Facebook om du inte vill vill missa något! AV-Media Trelleborg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *