• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Veckans vidareläsning – Näthat för nybörjare, slöjd och årets förtroendebarometer

 

Elza Dunkels presenterar en i en kort skola näthatets konst: Näthat för nybörjare. Använd den gärna i analysen av något kommentatorsfält i någon av Facebooks alla hatgrupper. Ett tacksamt verktyg i retorik-diskussioner!

I Lärarrummet – Vad är det för nytta med slöjden? diskuteras om slöjdämnet är förlegad nostalgi eller ett skolämne i framkant? Extra intressant med tanke på de nya digitala målen som dyker upp i de reviderade läroplanerna.

Årets upplaga av Förtroendebarometern har kommit ut. Hur ser svenska folkets förtroende för samhällsinstitutioner, företag, partier och annat ut. Varför inte genomföra en egen undersökning i klassrummet med några utvalda entiteter och jämför med svenska folkets förtroende? Här finns också mycket att grotta ner sig i kring fake news och delandet av dessa.

Följ oss på Facebook om du inte vill vill missa något! AV-Media Trelleborg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *