• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

micro:bit-robotar del 4: Line following buggy

Vi fortsätter resan genom micro:bits robotvärld med Kitroniks Line Following Buggy som jag tror var den första, eller bland dom första, tillgängliga robotarna på marknaden. Detta märks då man får löda ihop alla komponenter till dom linjeföljande sensorerna själv samt motorkopplingarna. Hjulen och motororna är stora och robusta i förhållande till sina konkurrenter och själva konstruktionen i sig är stabil och tung och bör hålla i en skolmiljö. Själva monteringen tog en förmiddag i anspråk med lätta instruktioner från Kitronik. Roboten har inga programmerbara LEDs men väl två linjeföljande sensorer som fungerar fint för att följa en (bredare) svart linje på golvet. Eget importerbart PXT-paket finnes för motorstyrning.

Att bygga ut med mer elektronik låter sig nog göras om man klurar ut hur man ska montera den på roboten.

I förhållande till dess relativt dyra pris är det inte denna robot jag hade haft som förstahandsval.

 

Tidigare delar:

micro:bot med micro:bit: en första titt

micro:bot-robotar del 2: Bit:Bot

micro:bot-robotar del 3: MOVE mini

Följ oss på Facebook om du inte vill vill missa något! AV-Media Trelleborg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *