• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Lär dig programmera med Senter for IKT i Udanningen

Norska Senter for IKT i Udanningen (Center för IKT i utbildningen) har ett antal kostnadsfria kurser som man kan genomföra direkt på nätet kring programmering men också mycket annat. Jag har testat micro:bit-kursen som jag tycker tjänar som en alldeles utmärkt egenintroduktion för att komma igång med den lilla fascinerande enkortsdatorn. Tycker man norskan är knagglig kan man enkelt låta Chrome automatöversätta sidan genom att högerklicka någonstans och välja översätt. Det blir inte perfekt men fullt tillräckligt.

Uppgifterna ges i enkelt steg-för-steg-form och i stigande svårighetsgrad och du får efterhand lära dig att programmera en enkel stegräknare, orakel och kompass. Kursen fortsätter sen med hur man kan koppla elektronik och fysiska objekt till en micro:bit och programmera robotar att utföra olika saker.

När man gått igenom blockprogrammering så får man påbörja textprogrammering med micro:biten i Python.

Kursen innehåller också länkar till mer detaljerade uppgifter och kursupplägg att använda i sin undervisning och är ett väldigt trevligt initiativ! Heja Norge!

 

Man kan med fördel också kolla in resten av kursutbudet om det finns något där som lockar, jag vet att jag kommer göra det!

Följ oss på Facebook om du inte vill vill missa något! AV-Media Trelleborg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *