• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Spännande tävling: Hemmet 2030

Hur ser ditt hem ut år 2030?

Teknikutvecklingen går snabbt framåt och samhället förändras! Att ha robotar hemma blir allt mer vanligt. Det finns allt från dammsugarrobotar till talande hjälpredor. Vi undrar hur kommer ert hem att se ut 2030? Vad vill ni ha hjälp med och vilka robotar kommer att finnas? Tävlingen anordnas av Skola Arbetsliv Trelleborg och gäller elever i hela kommunen.

Photo by Linus Ekenstam on Unsplash

Hur deltar ni i tävlingen?

Ta chansen att vara med i årets häftigaste tävling! Go crazy och skapa någonting som vi inte i vår vildaste fantasi kunnat föreställa oss! Vi vill exakt veta hur galen du tror att framtiden kommer bli! Hur kommer det se ut hemma hos dig 2030?

Var kreativa – vi vill se era idéer presenteras med prototyper,
modeller eller varför inte en sång? Ni får använda vad ni vill för material, kanske lera eller kartong? Kombinera det med tekniska saker som kretskort och lampor? Illustrera era idéer på nya vis och jobba gärna ämnesintegrerat.

Juryn kommer att bedöma era bidrag utifrån två perspektiv, det ena handlar om konceptet och idéhöjden. Det andra handlar om utförande och teknisk höjd. Vi utser två vinnare, en för bästa idé och en för bästa teknik.  För att bedöma idéhöjden kollar vi bland annat på er skapandeprocess, och hur originell idén är, vi vill se något nytt! Inom teknik kollar vi bland annat på materialval, programmering, vilka verktyg ni använt. Det får gärna vara digitalt och futuristiskt!

 

Här hittar ni informationsblad till Realcase Hemmet 2030

Komma igång-tips

 

Anmäl era elever redan idag!

Photo by Johannes Plenio on Unsplash

Tävlingen pågår från den 7 februari till den 4 maj. Anmäl dina elever/klass senast 20 april till Skola Arbetsliv Trelleborg, ssa@trelleborg.se.
Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *