• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Den virala lögnen är inte ny

Den virala lögnen känns kanske som något nytt. Men det är fel. Fenomenet har en historia, till och med en lärorik sådan.

Vi vill tipsa om Kulturnytt på P1 som idag sände författaren och kulturskribenten Mattias Hagbergs reflektion/essä om  den amerikanske poeten Kevin Youngs studie av bluffens historia: ”Bunk”, med undertiteln ”The Rise of Hoaxes, Humbug, Plagiarists, Phonies, Post-Facts, and Fake News”. Mattias Hagberg utgår från insikterna i Youngs studie och kopplar dem till bl.a. bluff-bilder från nyårsfirande i Rinkeby, Trumps delningar på Twitter och historiens rasbiologiska tankesätt. 

Vill ni läsa Hagbergs essä istället för att lyssna på den, hittar ni den här.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *