• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Veckans URtips: Winnebago Man

The Winnebago Man – The angriest man in the world är dokumentär från 2009 om Jack Rebney och hans berömdhet som kommer från att människor spridit och delat bortklippta scener från reklamfilmer om husvagnar (winnebagos) där Jack blir förbannad och svär när saker går fel. Dokumentären följer videoklippens ursprung och hur dom 20 år senare fortfarande påverkar Jack. Filmen är djupt mänsklig och inte bara underhållande men också en tacksam ingång för att diskutera virala fenomen på nätet.

URSkola beskriver filmen:

”Vad avgör om en internetvideo blir en succé? Miljontals människor har tryckt på gilla-knappen efter att ha sett Jack Rebney tabba sig i en reklamfilm för husbilar från 1989. Han glömmer helt sina repliker och svär sig igenom videon. Rebney själv är dock helt ovetande om att videon sprids och att han blir ett ”internetfenomen”. Det slutar med att han får sparken från sitt jobb och han drar sig tillbaka i en stuga i skogen, långt från civilisationen. Prisbelönt dokumentär av Ben Steinbauer.”

Ni som har tillgång till SLI hittar den här! (Passa på nu! Filmen försvinner den 14/2).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *