• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

(Förra) Veckans URtips: Berätta för mig

Vera sitter ensam i ett av skolans fönster. Hon känner sig osynlig och värdelös. Varför ser ingen henne? I UR:s serie Berätta för mig.
© Foto: Markus Jordö/UR
Får endast användas i samband med denna serie.

Berätta för mig är en serie i sex delar om mobbing, utsatthet, fördomar och kränkningar baserade på barns egna historier som sedan dramatiserats. Flera avsnitt handlar om social media och online-chatt och öppnar upp för viktiga diskussioner om hur man beter sig på den digitala arenan. Avsnitt skulle kunna tjäna som en bra start för att komma igång och diskutera dessa viktiga frågor i klassen och man har bra hjälp av lärarhandledningen som finns. Serien skulle kunna fungera bra i årskurs fyra till sex.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *