• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Veckans vidareläsning

Internetdagarna 2017

Hade du, som jag, inte möjlighet att besöka Internetdagarna i år? Misströsta inte alltför mycket, här hittar du ett flertal keynotes och föreläsningar filmade. Själv ska jag när tid finnes titta och lyssna på dragningarna om filterbubblor och om GDPR.

Våld och trakasserier mot på nätet mot kvinnor i Sverige

Den senaste tiden har sexuellt våld och trakasserier mot kvinnor uppmärksammats stort genom #metoo. Kvinnor i alla åldrar har tröttnat på att hålla tyst om de övergrepp och kränkningar de utsätts för på jobbet, i vardagslivet och i nöjeslivet. Det tycks inte finnas några fredade zoner – inte ens hemma, ensam framför datorn.

Amnesty har undersökt hur trakasserier mot kvinnor ser ut på nätet i Sverige, en viktig fråga att ta upp och diskutera i skolan, framförallt nu i ljuset av #metoo.

13 röster om digitaliseringen av skolan

RISE samlar 13 skolröster om digitaliseringen av skolan och de kommande ändrade läroplanerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *