• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Årets radiojulkalender i undervisningen

Foto: Sveriges Radio/ Illustratör: Arslan Tursic

Årets radiojulkalender från Sveriges Radio heter Marvinter, och på webbplatsen beskriver SR själva kalendern så här:

”Ett äventyr i 24 delar fullt av väsen, snö och magi!  Hugo och hans farmor ska fira jul på ett pensionat långt uppe i norr. Men det blir inte så lugnt som Farmor har lovat. Pensionatet är nämligen fullt av märkliga väsen och den mäktiga Maran smider onda planer…”

Tjuvlyssna på årets julkalender!

I år finns ett spel till Barnradions julkalender utgår från en app. Om klassen har tillgång till surfplattor så kan  du som lärare använda spelet som ett sätt att prata om hur vi kan uppleva berättelser på olika sätt med olika sinnen. Det står även att spelet kan användas för att illustrera hur och skapa förståelse för hur det är att ha en syn- eller hörselnedsättning. 

På lärarsidan  har SR samlat tips för hur du kan arbeta med kalendern i klassrummet – även utan spelet.

På denna sida beskrivs hur spelet kan användas för att prata om hur vi upplever berättelser med olika sinnen: Eleverna tar del av spelet med eller utan text, ljud och bild. Därefter får de reflektera över upplevelsen och diskutera med varandra.

Julkalendern har föga överraskande premiär den 1 december och varje avsnitt kommer ut kl 06.00 på webben och i Sveriges Radio Play. Vill du lyssna i mobilen så söker du efter ”Marvinter” i appen Sveriges Radio Play.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *