• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Bamse och källkritik för dom yngsta

© Egmont Publishing

Även de yngsta barnen behöver lära sig källkritik, delvis för att kunna tolka och möta saker de stöter på på internet men också för att förbereda dem för deras informationstäta uppväxt. Bamse har givit ut på två specialnummer om källkritik som skulle fungera utmärkt att använda som enkel introduktion till ämnet.

Tyvärr är tidningen slutsåld men du hittar en pdf med serier från tidningen samt lärarhandledning längst ner här.

I sammanhanget rekommenderar vi som vanligt URs serie Är det sant? som på ett lättsamt och pedagogiskt sätt förklarar källkritikens grunder. Lärarhandledning för serien hittar du här.

För dom ännu yngre barnen har UR serien Hur vet du det? (handledning) och radioprogrammet Tisdagskollen med Farzad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *