• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Tre tips på användbara Chrometillägg

I dagens inlägg tipsar vi om tre tillägg till Chrome. Precis som andra tillägg ger de ytterligare möjligheter i de Chrome-applikationer som finns. Du hittar tilläggen i Chrome Web store. När du har laddat ner ett tillägg som fungerar i hela Chrome, hamnar det som ikon till höger om adressfältet. Tillägg som fungerar i t.ex. Google dokument, som t.ex. Stava Rex och Spellright, hittar du inne i dokument under menyrubriken tillägg.

   Talk and comment

Har du undrat hur du enkelt ska kunna spela in en kommentar och lägga till i elevernas dokument? Talk and comment är lösningen.

   Webpaint

Tillägget Webpaint låter dig rita, skriva och ta bild av en aktiv webbsida. Med Webpaint kan du t.ex. granska en webbplats, markera och gå igenom en text, göra en bildanalys eller ge repons på en elevtext. När du är klar kan du ta en bild av det du gjort och dela på Classroom.

 

   Alice Keeler Open Side by Side

Ibland vill jag ha två fönster uppe för att t.ex. ta anteckningar i ett dokument medan jag läser på en webbplats. Ibland kan det vara bra att ha ett dokument med bedömningskriterier eller responsfraser uppe samtidigt som elevens arbete. Med Chrome- och Google-gurun Alice Keelers tillägg Open Side by Side skapas två fönster bredvid varandra.. Du högerklickar på en länk och öppnar destinationsURL:en i ett fönster till höger om ursprungsfönstret.

OBS! Det ska inte vara något ljud i sista filmen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *