• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Veckans vidareläsning 3

Även denna vecka dyker Veckans vidareläsning upp, en bloggserie där vi kommer samla artiklar, länkar och reportage som sparats i datorns olika flöden och som kanske kan vara intressanta för er också. Denna vecka nördar vi ner oss lite i internet, som förr stavades med stort I men nu är så vardagligt att det rätt och slätt stavas ”internet”.

Internetmuseum

Internetstiftelsen i Sverige grundade Internetmuseum i december 2014 och museet är invalt i Sveriges museum. På webbplatsen kan du läsa mer om hur internet har utvecklats i Sverige och riktigt grotta ner dig i statistik. Du kan också uppleva, och t.om. bidra till, en multimodal tidslinje över internets utveckling i Sverige.

Här hittar du länken till startsidan/tidslinjen.

Minns du de största/värsta virala succéerna på nätet?! Här kan du vandra tillbaka i minnet och skratta lite grand.

Internet live stats

Vad händer på internet just NU?! Sidan Internetlivestats uppdateras kontinuerligt med uppgifter om antalet sökningar, mail och tweets m.m. som skapas varje sekund. 

Uppdatera dig live här.

Hur förklarar vi internet för en lågstadieelev?

Går det att skicka en ostmacka med internet? Hur hänger allt ihop? Dessa frågor och fler försöker Internetstiftelsen i Sverige besvara.

Läs deras guide här. Du kan också se deras film på Youtube.

Internet på Youtube

Det finns många Youtube-klipp som förklarar hur internet fungerar. I den första här nedanför förklarar James May på sitt speciella sätt och i den sista förklaras internet på fem minuter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *