• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Veckans vidareläsning – Vecka 2

Även denna vecka dyker Veckans vidareläsning upp, en bloggserie där vi kommer samla artiklar, länkar och reportage som sparats i datorns olika flöden och som kanske kan vara intressanta för er också.

Inspiration för värdeskapande lärande

Webbplatsen Värdeskapande lärande samlar pedagogiska tankar från pedagoger, lärare och processledare i Sundsvalls kommun med särskilt uppdrag att driva utvecklingsarbete genom värdeskapande lärande. Utbildningsinsatser genom värdeskapande lärande i Sundsvalls kommunkoncern  består av värdeskapande lärande som kompetensutveckling och som pedagogik. Webbplatsen innehåller bland annat goda exempel och tips på provlektionsupplägg.

Ta dig till webbplatsen här.

Upplev Trelleborg på spanska

I Trelleborg har en grupp spansk-elever på Söderslättsgymnasiet tillsammans med läraren  Adriana Sturesson skapat en webbplats på spanska om staden. I detta projekt integreras ämnesrelaterat innehåll och skrivandet av digitala texter. Trelleborg saknar på olika turistplatser information för spansktalande personer. Arbetet med webbplatsen är alltså värdeskapande lärande för både turistbyrå och våra spansktalande turister. Eleverna deltar med sin sida i Internetstiftelsens tävling Webbstjärnan

Ta dig till webbplatsen här. 

Elever utmanar varandra med matteuppgifter på nätet – Vinnaren av Webbstjärnan 2017: Matteunited.se

Matteunited.se är är en webbplats där tre skolor gör matteproblem åt varandra som eleverna sedan löser. Deras erfarenhet var att de lärde sig mycket av att arbeta med matematik på nätet, förklara för varandra samt diskutera problem i kommentarsfältet.

På webbplatsen finns även tips på matteappar och mattesidor. Eleverna presenterar sina problem i med text, siffror och små Youtube-klipp. Ett upplägg som utnyttjar digitala verktyg samt möjligheterna till utbyte över skolgränser. Här nedan ser ni Schemaproblemet, som är hämtat från webbplatsen.

Ta dig till webbplatsen här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *