• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

De globala målen för hållbar utveckling

Världens ledare har förbundit sig till 17 Globala mål för att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030. För att vi ska kunna nå upp till dem krävs att alla känner till dem och vet att vi måste prioritera dem. Globala målen är en webbplats med överskådlig fakta och flera lektionstips för hur lärare och elever kan arbeta med målen i skolan.  Även om du har varit inne på webbplatsen tidigare så kan det vara en bra idé att surfa in där igen, för det har kommit nya uppgifter. Ett ämne som alltid känns aktuellt att diskutera är ojämlikhet – och det kan man göra i Vad är din bild av världen. Där finns bl.a. en uppgift där eleverna ska diskutera utifrån ett antal bilder på barn och deras rum.

Just nu pågår i Malmö InnoCarnival, ett projekt som 3 500 unga deltar i och som ska mynna ut i en innovationskarneval på Malmö Live 5-6 april där de unga presenterar sina innovationer och förslag till lösningar på de utmaningar vi står inför med fokus på de 17 globala målen. På Pedagog Malmö kan du läsa mer om workshopen ”Bli idésmart” i åk 8 på Rönnenskolan. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *