• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

(Nya) Google Kalenderskolan – Skapa och visa kalender

I och med att nya Google Kalender rullas ut snart för användare i Trelleborgs kommun tänkte jag dra igång en enkel skola med lite manualer om hur man använder verktyget. Kalendern har ju fått ett efterlängtat ansiktslyft vilket gör den trevligare att jobba med och överblicka, borta är den gamla plottriga vyn. Kalendern har ju tyvärr inte använts så mycket här i vår kommun men förhoppningsvis ska vi kunna visa lite på dess fördelar så att den kommer till nytta. Kalendern ger ju möjlighet till stora fördelar i form av överskådlighet, det är enkelt att skapa kalendrar med till exempel läsårsplaneringar, provtider och dylikt som alla kan ha tillgång till.

I denna första lilla videomanual kollar vi på hur man skapar en ny kalender och skapar en händelse i den. Har du använt Google Kalender innan så är det inga nyheter här direkt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *