• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Veckans URtips: Se hungern

Idag är det internationella världshungerdagen och imorgon är det internationella dagen för utrotning av fattigdom, men naturligtvis är hunger och fattigdom frågor som är viktiga att uppmärksamma hela året. I UR:s serie Se hungern för årskurs 7-9 och gymnasiet finns möjlighet att arbeta med frågor som rör hungerns och fattigdomens orsaker och konsekvenser i olika länder.

Till serien finns en lärarhandledning med diskussionsfrågor och uppgifter att gå vidare med. Avsnitten finns på UR och på SLI (även syntolkade).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *