• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Nu börjar kortkommandokursen, häng med från början!

För att effektivisera sitt användande av ett tangentbord och spara tid samt jobba lite mer ergonomiskt är det rekommenderat att använda kortkommando så mycket som möjligt istället för styrplatta och mus. Vi drar idag igång den lilla kortkommandokursen där vi med ojämnt mellanrum kommer presentera nya bra kortkommando. Kör gärna kursen med din klass! Låt dem öva och lära sig några nya kortkommando nya vecka, det kommer dom ha nytta av i resten av sina liv. Har ni genomgått och lärt er kortkommandona kommer diplom skickas ut, skicka en lista med namn på eleverna eller er själva och utskriftsbara diplom kommer skickas ut vid kursens slut. Kontakta Ola!

Vi startar kursen med några för många redan bekanta kombinationer men som också är de man kanske använder mest:

Ångra

Om du vill ångra något, du har skrivit fel eller vill backa ett steg i en process.

Klipp ut

Du vill klippa ut något, t.ex. text, för att klistra in det någon annanstans.

Kopiera

Du vill kopiera något för att sen klistra in det någonstans.

Klistra in

Sätt markören där du vill klistra in det du kopierat eller klippt ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *