• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Sociala medier i Klagstorp

För någon vecka sen var jag ute och diskuterade sociala medier med eleverna på mellanstadiet i Klagstorp och för att få en uppfattning om deras användning började jag som vanligt med att låta eleverna göra en undersökning om vilka sociala medier de använder.

Av eleverna i årskurs 4 och 5 var det 52 % som använde Instagram, något som ökade till  87 % av sexorna. Snapchat användes av 55 % av fyrorna och femmorna och 70 % av sexorna. Sociala medier som Kik och Periscope som var väldigt populärt för några år sedan är nu helt dött. Facebook är det ett litet fåtal som använder men något fler i sexan. Twitter var det också något förvånande några som använde i den högre årskursen!

Det var givande diskussioner som samlades ihop på padlets i slutet av lektionen som ni kan beskåda nedan för att få en uppfattning om hur mycket klokskap som finns bland mellanstadieeleverna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *