• Pedagog Trelleborg

   

  På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Mäktigaste i digitala Sverige: Maktbarometern 2017

Vem är har mest inflytande och är mäktigast i de svenska digitala arenorna? Detta har Medieakademin undersökt och publicerat resultatet i sin sprillans nya rapport Maktbarometern 2017.

Eftersom 71 % av svenskarna använder Facebook, 44 % Instagram och 80 % använder Youtube så är det ett stort genomslag dessa makthavare har.

Varför är detta relevant för oss som jobbar inom skolan? Jo, för att när man studerar listorna ser man att många av makthavarna har en väldigt ung publik. Det är dessa människor och deras sociala medier som barn och unga möter dagligen. Vad vill dom? Vad sprider de för budskap? Att vara medveten om vad som försiggår i deras medievärld är svårt men dessa listor kan ju ge en ingång till att åtminstone få en överblick över vilka som är de stora i deras digitala världar. Nedan hittar ni länkar till de största digitala makthavarna på olika digitala arenor och vill man se hela listorna får man läsa rapporten. Det blir tydligt att Instagram och Youtube är ungdomars verktyg medan Facebook kan ses som mer av en vuxenarena.

Mäktigast på Instagram

 1. Joakimlundell
 2. thereselindgren
 3. tovahelgesson
 4. linnahlborg
 5. keyyo
 6. misslisibell

Mäktigast på Youtube

 1. PewDiePie
 2. Jocke & Jonna
 3. Therese Lindgren
 4. Thomas Sekelius
 5. IJustWantToBeCool2
 6. Såhär Ben

Mäktigast på Facebook

 1. Expressen
 2. Newsner
 3. Uppskattat
 4. Aftonbladet
 5. TV4
 6. Lucas Simonsson

Mäktigast i Sverige

 1. Jocke & Jonna
 2. PewDiePie
 3. Expressen
 4. Therese Lindgren
 5. Lucas Simonsson
 6. Thomas Sekelius

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *