• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Quizza med Google Formulär – Enkla självrättande prov och exit tickets!

En nyhet i Google Formulär ät att man nu kan skapa enkla självrättande tester eller prov utan att behöva gå omvägen genom tillägg som t.ex. Flubaroo.

Steg 1.

Skapa dina frågor som vanligt, väljer du fritextrutor ska du tänka på att eleven måste svara exakt så  som du skriver i svaret för att quizzet ska kunna automaträttas. Det brukar alltid vara smart att ha med en fråga där de anger sina namn.

 

 

 

 

 

Steg 2.

Tryck på lilla kugghjulet uppe i högra hörnet för att gå till inställningar. Kryssa i ”Samla in e-postadresser” om du vill kunna kontrollera att rätt person lämnat in. Vill man att de bara ska kunna lämna in ett svar kryssar du i den rutan.

 

 

 

 

 

 

 

Steg 3.

I inställningar väljer du sen Quiz och trycker i att det är ett quiz. Bestäm sen om eleverna ska få se rätta svar och missade frågor efter inlämnat quiz om du vill ha det så.

Steg 4.

Tryck sen på Svarsknapp under dina frågor och markera det rätta svaret. Sätt sen poäng på frågan om du vill det.

Steg 5.

Vill du lägga till feedback för eleverna till rätt eller fel svar väljer du det.

Steg 6.

När du är färdig med ditt quiz så trycker du som vanligt på Skicka och kopierar länken som vanligt och delar ut den till tilltänkta mottagare.

 

 

 

 

 

Steg 7. Svarsvy

När eleverna har svarat får de möjlighet att se sina resultat direkt samt eventuell feedback du har angett.

Du får också möjlighet att se gruppens svar sammanställt eller enskilt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *