• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Nyheter i Google Classroom

Google Classroom lanserar några trevliga små nyheter lagom till höstterminens början som förhoppningsvis kan underlätta ert arbete än mer.

Organisera om förstasidan

Lärare och elever kan ändra om ordningen på sina klassrum på förstasidan så man t.ex. kan lägga de man besöker först längst upp. Håll inne muspekaren över ett klassrum och dra klassrummet till sin nya position.

https://youtu.be/aRhC4qqBu98

Få en överblick över en elevs arbete

Du kan nu markera en elev och få en överblick över alla uppgifter en elev blivit tilldelat och status på dessa uppgifter. På detta sätt får man en enkel överblick över elevens arbete vilket jag vet har varit efterfrågat. Även eleverna har tillgång till samma funktion.

Klicka på elever uppe i menyn och du får upp en lista på alla registrerade elever i klassrummet.

Välj eleven vars arbete du vill följa.

Vi kan nu se vilka uppgifter som är inlämnade och vilka som är saknade. Vill man se gå in och se vad man t.ex. kommenterade så klickar man på den uppgiften.

Visa stor kurskod

Innan så skrev man ju ofta upp kurskoden på tavlan när man skulle bjuda in elever. Nu slipper man det!

Under fliken Elever klickar man på den lilla pilen bredvid Kurskod. Välj sen Visa.

Kurskoden visas nu stort på din skärm och eleverna kan se den (om du använder projektor).

Växla enkelt mellan dina Google-appar

När du är inne i Classroom kan du nu enkelt växla mellan dina Google-appar. Klicka bara på appväljaren (de nio små fyrkanterna) uppe i högra hörnet och välj vilken app du vill besöka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *