• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Deckarfest!

Under vårterminen har vi haft ett samarbete med årskurs åtta på Fågelbäckskolan med tema deckare. Vi har under terminens gång träffat eleverna vid ett flertal tillfällen.

Själva projektet inleddes med en introduktion av deckargenren. Därefter fick eleverna komma på besök till huvudbiblioteket för bokprat och möjlighet att låna egna deckare. Tanken med deckarläsningen var att ge eleverna olika tips och trix på hur böckernas uppbyggnad kan se ut för att de sedan skulle kunna skapa egna deckare. Till stöd vid läsningen fick eleverna olika frågeställningar att fundera över.

När det sedan blev dags att skriva egna deckare träffades vi för att prata källor och trovärdiga miljöer genom samtalsgoogling.

Arbetet med skrivandet fortsatte under flera veckor där de elever som ville också fick filma egna videos där de tipsade om sin egen deckarläsning.

 

Vi hann också med att prata bokomslag och låta eleverna skapa egna framsidor till sina deckare.

 

 

 

Hela deckarprojektet avslutades i förra veckan med en stor releasefest på biblioteket då boktips visades på storskärm och föräldrar och elever minglade och kikade på varandras deckare. En modig elev valde också att läsa ett utdrag ur sin egen deckare.

 

Superlyckat och ett väldigt roligt sätt att visa upp elevernas hårda arbete på.

 

Vill du få tips och inspiration, följ oss på Facebook:  Skolbibliotekarierna i Trelleborg

 

Vill du få boktips för 13 år och upp, följ oss på Instagram: @baraettkapiteltill

Skolbibliotekarierna i Trelleborg

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *