• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Källkritikens dag

Idag den 13 mars är det källkritikens dag. Det finns många bra övningar att göra i klassrummet för att göra eleverna till källkritiska internetanvändare. Surfa in på tidningen Metros sida med källkritiska artiklar så finner du många uppslag.

Du kan också titta på filmen nedan som Metros Viralgranskaren och organisationen Nätmarta har tagit fram som en del av skolmaterialet Lilla Viralgranskaren. Materialet till fiilmen hittar du på http://lillaviralgranskaren.se/.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *