• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Det rör på sig i skolbiblioteksvärlden…

…både nära och fjärran, i vår kommun och i andra.

Vi skolbibliotekarier har i dagarna varit på Skolverkets konferens Skolbibliotek för lärande, som bland annat handlade om säker och kritisk användning av nätet, där också Digitaliseringslyftet presenterades. Ett liknande arbetssätt som med Matte- och Läslyft, med olika moduler.

Här i Trelleborg har nu Skolbiblioteksplanen blivit antagen som ett redskap att utveckla skolbiblioteksverksamheten, och kartläggningar med nulägesbeskrivning ska göras på samtliga grundskolor innan sommaren. För den hugade finns här den gemensamma planen för gymnasium och grundskola: Skolbiblioteksverksamheten i Trelleborgs kommun

Vill man ha mer inspiration kan man lyssna på en klok skolledare, i ett samtal från bokmässan 2016, nämligen Edward Jensinger, en av två gymnasiechefer i Malmö. Han pratar till exempel om vikten för pedagoger att använda skolbibliotekarierna som den pedagogiska resurs vi är. Bjud in oss i klassrummet helt enkelt!

 

 

 

 

Mer om Malmös skolbibliotek kan man läsa om på Skolbibliotek Syds blogg, Skolbibliotek Syd

i en intervju med grundskoledirektör Anders Malmquist. Bland annat säger han ”Vi ser ett tydligt samband mellan skolor med utvecklad biblioteksverksamhet och högre måluppfyllelse”.

Kloka ord det också!

 

Vill du få tips och inspiration, följ oss på Facebook:  Skolbibliotekarierna i Trelleborg

Vill du få boktips för 13 år och upp, följ oss på Instagram: @baraettkapiteltill

Skolbibliotekarierna i Trelleborg

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *