• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Årets Läslovs-tävling avgjord!

Vinnaren av Läslovs-tävlingen 2016 är nu korad! Så gott som alla F-6-skolor i Trelleborgs kommun deltog i årets tävling, vilket resulterade i att de över de nittio deltagande skolklasserna tillsammans har läst i nästan 5500 timmar på två veckor. Det är helt fantastiskt och vi är otroligt stolta över alla deltagare!

Förra året var det Väståkraskolan som kammade hem Läslovs-pokalen, men i år vandrade den vidare till Östra skolan, där lästiden uppkom till 5,2 timmar/elev. I fredags var vi skolbibliotekarier på plats för att överraska den vinnande skolan. Alla elever på Östra skolan samlades på skolgården och stort jubel uppstod när det berättades att det var just de som hade vunnit i år. Diplom och pokalen lämnades över och där får den nu bo fram till nästa års tävling. Under veckan har även hemliga priser delats ut till en klass på varje deltagande skola. Det kommer bli väldigt spännande att se var Läslovs-pokalen får ta vägen nästa år!

Även Trelleborgs Allehanda var på plats och skriver om utdelningen här.

 

image005    priser3

Vill du få tips och inspiration, följ oss på Facebook:  Skolbibliotekarierna i Trelleborg

Vill du få boktips för 13 år och upp, följ oss på Instagram: @baraettkapiteltill

Skolbibliotekarierna i Trelleborg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *