• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

”Bibliotekarien lär gymnasister söka klokt”, inspiration från gymnasiebibliotekarien och skolverket

mediatek

Skolverket har en sida för inspiration gällande skolbibliotek, och här finns en hel del att hämta. Bland annat finns här en bra artikel om Söderslättsgymnasiets bibliotekarie, Magdalena. Hon och kollegan Sten arbetar aktivt med informationssökningar och källkritik, både i mindre grupper och stora föreläsningar. Läs mer här: Hon lär gymnasister söka klokt. Som lök på laxen har de dessutom en egen blogg, men de kommer också gästblogga här emellanåt.

sten

Vi tycker att det är viktigt att vi samarbetar över skolformerna, eftersom våra grundskoleelever så småningom ska bli gymnasieelever. Det skulle till exempel kunna innebära att niorna får extra besök av gymnasiebibliotekarierna, och att vi kan fortbilda varandra. Planer smids för framtiden…

Vill du få tips och inspiration, följ oss på Facebook:  Skolbibliotekarierna i Trelleborg

Vill du få boktips för 13 år och upp, följ oss på Instagram: @baraettkapiteltill

Skolbibliotekarierna i Trelleborg

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *