• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Filmtips: Politiska system – USA

usafilm

Den 8 november avgörs det val som en hel värld har följt. Men hur styrs egentligen USA? Vad gör egentligen presidenten, kongressen och högsta domstolen – och hur hänger de ihop? Vad är ett primärval och vad innebär det när man säger att presidentvalet i USA är ett ”indirekt val”?

Det får vi svar på i den alldeles nyinköpta och aktuella filmen ”Politiska system – USA”.

Filmen är 16 minuter lång och rekommenderas för elever i högstadiet och gymnasiet. Till filmen finns lärarhandledning.

Filmen kan ses strömmande på SLI

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *