• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

”Kan man läsa med öronen och skriva med munnen?”

Igår var skoldatateket och Malin, som studerar på ekonomiprogrammet, på SKED’s (Skånes kompetenscentrum för elever med dyslexi) föreläsning ”Kan man läsa med öronen och skriva med munnen?”. Vi fick ta del av senaste forskning inom området dyslexi och språkstörning, olika modeller för att träna att ”lyssningsläsa” samt hur man kan träna elever att ”skriva med munnen” (röstinmatning på olika digitala enheter). Vi var även där för att berätta om skoldatatekets verksamhet men framför allt för att Malin skulle berätta om sin skoluppväxt och hur det är att ha dyslexi. Malins berättelse både fängslade och roade åhörarna som bestod av speciallärare och specialpedagoger från hela Skåne.

.

- för en tillgänglig utbildning

– för en tillgänglig utbildning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *