• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Jobba med Pax-serien i undervisningen

Vi vill tipsa en fantastiskt bra lärarhandledning som bygger på böckerna i Pax-serien.

 Pax-serien tilldelades nyligen priset Årets barndeckare 2016! Nu bör jag nämna att Pax-serien inte är deckare utan snarare Urban fantasy, priset gäller både deckare och spänning. Motiveringen löd:

 ”Ambitionen att öka läslusten hos unga märks tydligt, inte minst på den snabba utgivningstakten: Smartphone-generationen låter sig inte vänta. Läsaren kastas mellan verkligheten och den övernaturliga världen med magiska och skrämmande väsen. Med lysande pennor har denna trio skapat en gastkramande äventyrsserie med fantasieggande serieillustrationer, som gett de lite större barnen hittills sju anledningar att förlora sig totalt i böckernas värld. Senast i den makalöst spännande Näcken, där vi får veta vad som döljer sig under ytan.” (Läs mer om priset här)

Exempel på teman som böckerna tar upp är: nordisk mytologi och folktro, syskonskap, fosterbarn, mod, mobbing, vänskap, kärlek, alkoholism, magi, normativitet som exempelvis familjekonstellationer och genus. Här finns massor att jobba vidare med!

 

Kolla in författarintervjun där de bland annat berättar om hur en kan arbeta med Pax i undervisningen:

 

Trailer till serien:

 

Ladda ner lärarhandledningen här !

 

Vill du få tips och inspiration, följ oss på Facebook:  Skolbibliotekarierna i Trelleborg

Vill du få boktips för 13 år och upp, följ oss på Instagram: @baraettkapiteltill

Skolbibliotekarierna i Trelleborg

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *