• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Tips på aktiviteter från skolbibliotekarierna

Hej!

Ni vet väl om att vi som är skolbibliotekarier inte bara kan hjälpa er med boktips och att hålla i bokprat?!

Andra aktiviteter som vi startar upp nu i höst är till exempel:

Bokpiloter – Hålls av en lärare med hjälp av oss skolbibliotekarier, där några elever träffas ett flertal gånger/termin, förbereder, läser och lär sig att bokprata för att sedan gå ut i alla klasser på skolan och bokprata.

Samtalsgoogling – Alla vet väl hur man googlar?! Eller vet vi det? Hur fungerar det att googla? Varför får vi de resultat vi får?  En form av undervisning av källkritik och informationshantering som passar flera åldrar där man tillsammans tar reda på mer om hur det fungerar.

Skrivarverkstad – vi ska starta upp ett projekt tillsammans med en klass som ska lära sig mer om skrivande där vi ska komma ut och hjälpa till med workshops och inspiration för skrivande.

Läslyftet – vi var med på lärarnas gemensamma uppstart för läslyftet och vill självklart följa med längs vägen! Redan nu är vi inbjudna till några skolor för att aktivt delta i diskussioner, utveckling och så småningom även i praktiska förändringar. Hör gärna av er till oss om ni också vill ha med oss på ett hörn!

Känner ni er sugna på att hitta nya samarbetsformer med oss så tveka inte att höra av er!

Vill du få tips och inspiration, följ oss på Facebook:  Skolbibliotekarierna i Trelleborg

Vill du få boktips för 13 år och upp, följ oss på Instagram: @baraettkapiteltill

Skolbibliotekarierna i Trelleborg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *