• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Chromebook, Chromebook, Chromebook…

Nu är vi i full gång med utdelningen av Chromebooks till eleverna. Idag fick sjuorna på Liljeborgskolan sina Chromebooks och imorgon väntar eleverna på en ny grundskola.

När vi delar ut datorerna så håller vi en grundutbildning om Google Apps for Education (GAfE). Vi visar Google drive och Alla appar. Eleverna får sedan skapa ett eget dokument, infoga en kopierad bild samt dela dokumentet med en kompis så att de kan skriva i samma dokument. Vi berättar för eleverna att de kommer att arbeta mycket i Classroom och att det finns en kalender som kan hjälpa dem att hålla koll på uppgifterna.

Om du, ditt arbetslag eller fler lärare på skolan vill ha mer hjälp med Googlevärlden, så hör bara av er till någon av oss.IMG_4463

ulrica.linde@skola.trelleborg.se

jonatan.folke@skola.trelleborg.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *