• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Chicago, Coding och Discovery! – Del 3 – Programmering

Vi presenterar glada vårt första gästinlägg här på bloggen. Carola Sjögren på Östra skolan berättar om sin resa till Chicago och de lärdomar hon fick med sig. Detta är det sista av tre inlägg från resan. 

Under dagarna på DENSI i Chicago fick jag pröva olika programmeringsmaterial. Det fanns mycket roligt och var relativt lätt att använda. Här är några av mina favoriter.

bloxelsBLOXELS

Bygg dina egna spel. Användaren har en låda med material där man bygger spelmiljöer och olika karaktärer. De olika ”plopparna” har olika egenskaper. Blå är vatten, grön är terräng osv. När man har byggt färdigt. scannar man av ”spelplanen” med en app på Ipad eller telefon och spelet går att spela.

Bloxels har inte kommit till Sverige ännu, men kommer under 2017. Det blev så poppis i USA att de har svårt att hinna tillverka materialet. Det går att ladda ner Bloxels gratisapp och skapa enkla spel direkt i telefonen/iPaden.  http://www.bloxelsbuilder.com/

 

 

coding

 

OSMO

Enkel programmering med hjälp av en iPad, appar och ett stativ från Osmo. Man sätter en iPad i stativet och monterar den medföljande reflektorn på iPaden. Sedan är det bara att börja. Det var enkelt, men jättekul. Det går att köpa Osmo i Sverige och ett startkit kostar ca. 900:- .  www.playosmo.com/en/

 

 

 

coding 6OZOBOT

Ozobot är en liten programmerbar robot. Roboten kan läsa och känna av färger och med hjälp av ett färgkodspråk kan man få roboten att dansa, snurra och annat. Det går att använda vanligt papper och färgmarkeringar för att kontrollera roboten. Ozobot finns att köpa i Sverige, men i USA kan man köpa klassrumskit med lektionstips och flera robotar. http://ozobot.com/

 

coding 2

DASH AND DOT

Små programmeringsbara robotar, som kan göra olika saker beroende på vilken app du har laddat ner. Programmeringen görs i en app och sedan förs din programmering över till roboten genom bluetooth. Enkelt, snabbt, kul och går att köpa i Sverige. https://www.makewonder.com/

 

coding 4SPHERO 2.0

SPHERO 2.0 något så enkelt som en radiostyrd boll. Den kör ganska snabbt och det finns flera olika appar att ladda ner för att kunna styra Sphero. Vi använde en app med något som heter ”augmented reality”,  där man ser golvet genom linsen, men på skärmen är det sedan fullt av troll som man ska köra över för att få poäng.  Finns att köpa i Sverige. http://www.sphero.com/

 

2016-07-20 19.30.32COLOR ALIVE

Det här var riktigt coolt. Vi färglade en actionfigur och scannade av figuren med en iPad i en app som hörde till materialet. Sedan ”skapades” figuren i 3D på skärmen och man kunde ge figuren olika superkrafter och sätta in figuren i olika miljöer. På nedanstående sida finns två gratis figurer att pröva. Ladda ner appen och testa. Finns att köpa i Sverige.  http://www.crayola.com/splash/products/ColorAlive

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *