• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Chicago, Coding och Discovery! – Del 2

Vi presenterar glada vår första gästbloggare! Carola Sjögren på Östra skolan berättar om sin resa till Chicago och de lärdomar hon fick med sig. Detta är det andra av tre inlägg från resan. 

Each year, Discovery Education brings together educators from a wide variety of specialties for a week-long professional development and networking event. Attendees learn how to use technology to energize their own teaching from keynote speakers, the Discovery Education team and each other. Educators leave inspired and motivated with a new network of collaboration and friendship.

Dag 4 – Sessions och DENovatorfair2016-07-21 17.55.34

Den här dagen valde jag att gå på föreläsningarna:

På kvällen var det ”pyssseldag”. Vi fick testa massa olika projekt. Allt ifrån att pimpa flip-flops med vattenballonger, använda rakkräm och karamellfärg för att göra fina papper, stämplar av våra signaturer utskrivna i 3D och flera olika programmerings-material. Jag är helt såld på flera av de produkter jag fick testa. Det var enkelt, lärorikt och jättekul. En av favoriterna var målarboken på bilden nedan. När man målade actionfiguren och scannade av den i ett program på Ipaden blev den tredimensionell och man kunde ge figuren olika superkrafter.

2016-07-20 19.30.32

Dag 5 – Unconference day och Joyful celebration

ulrika

Det var ett mycket bra inslag. Dagen innan fick vi önska vad vi ville ha mer av eller om det var något som inte funnits de första dagarna som vi ville diskutera med varandra. Discovery-teamet samlade in våra önskningar och skapade ett program för ”unconference day”.  Föreläsningar som jag deltog på var:

Avslutningsfesten på kvällen gick I glädjens tecken. Temat var JOY och alla klädde sig i något som de kopplade till glädje och lycka. Vi hade en otrolig kväll med dans, skratt och prat. Utanför festlokalen dånade ett enormt åskväder, men stämningen inomhus var varm och glad.

Dag 6 – Closing  and leaving

Nu var det dags att knyta ihop säcken och lämna DENSI. Vi samlades alla för en sista föreläsning och för att gemensamt titta på de filmer, foton och videoklipp som vi gemensamt skapat under veckan. Det blev många härliga skratt, men även en sorgsenhet fanns i rummet denna dag. Det var svårt att säga hej då till alla nya vänner. Tur att det finns sociala medier där vår vänskap kan fortsätta att växa och där vi kan ta hjälp av varandras råd och tips.

Arrangemanget var otroligt proffsigt utfört. Discovery fick verkligen alla att snabbt känna tillhörighet och att vi alla var välkomna och viktiga. Vi tillhörde alla ett team, som vi hade möten med varje dag. Det gjorde att man snabbt fick kontakter, vänner att umgås med, någon att fråga när man var osäker på något och någon att dela upplevelser och erfarenheter med.2016-07-21 22.28.20

Föreläsningar och samlingar var annorlunda mot de jag deltagit på i Sverige. Det var otroligt glädjefullt, men intensivt och högljutt. Det var mycket rop och skrik. När någon presenterade sig och sa: ”Hi, I’m Mike”, skrek alla: ”Hi Mike”. När någon gjorde något bra eller sa något bra fick personen ”the finger”. Inte det fingret du tänker på nu, utan pekfingret, som höjdes i luften och snurrades runt, hela tiden ackompanjerat av ett rungade ”wohoo”.  Det tog ett tag att vänja sig, men efter ett tag insåg jag att jag själv gav personer ”the finger”.

Alla var öppna, hjälpsamma och trevliga. Alla ville verkligen ha ut så mycket som möjligt av dessa dagar. Temat för DENSI 2016 var ”JOY” och det märktes och fanns med i alla möten, föreläsningar och uppdrag vi fick under veckan. Arrangörerna var även väldigt måna om att alla skulle få den upplevelsen de ville ha. ”It’s all about you. Join the sessions that makes you feel good.”  Alla arrangerade aktiviteter var givande och utvecklande, men mycket kunskapsutbyte och nätverkande skedde på frukosten, lunchen, under middagen, på baren och vid olika spontana möten och samtal under dagarna. Kanske videon vi spelade in kan visa lite av den glädje vi kände varje dag av DENSI.

Det är svårt att sätta ord på mina upplevelser. Det är en sådan upplevelse som man måste vara delaktig i för att fullt ut förstå vad det är för fenomen.  Det var  omtumlade, utvecklande och intensivt. Det var en fantastisk upplevelse både personlig och yrkesmässig. Jag skapade kontakter, fick nya vänner, vissa som förhoppningsvis kommer att vara resten av livet. Jag hoppas verkligen att jag får möjligheten att åka till DENSI 2017 och om ni någon gång skulle få frågan om ni vill åka till DENSI, så svara JA, utan att tveka.

Carolas reseberättelse fortsätter i ett avslutande inlägg om programmering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *