• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Chicago, Coding och Discovery! – Del 1

Vi presenterar glada vår första gästbloggare! Carola Sjögren på Östra skolan berättar om sin resa till Chicago och de lärdomar hon fick med sig. Detta är det första av tre inlägg från resan. 

Each year, Discovery Education brings together educators from a wide variety of specialties for a week-long professional development and networking event. Attendees learn how to use technology to energize their own teaching from keynote speakers, the Discovery Education team and each other. Educators leave inspired and motivated with a new network of collaboration and friendship.

Discovery Education Network Summer Institute har funnits i USA i 11 år. Lärare får ansöka om en plats genom att fylla i ansökningsformulär och göra en ansökningsvideo.

denFörra året var första gången som lärare utanför USA och Kanada deltog. Det var några lärare från Storbritannien som fick den här möjligheten.  Det här året var det några lärare från fler länder som fick chansen att åka till Chicago och delta i DENSI. Vi fick ansöka om en plats på samma sätt som övriga lärare. Sverige fick två platser till DENSI genom ett samarbete mellan Liber AB och Discovery Education. Jag fick en av platserna och en lärare från Stockholm fick den andra platsen.

När jag började min resa mot Chicago och DENSI så visste jag inte alls vad jag gett mig in på, vad jag kunde förvänta mig och vad jag skulle få vara med om. Det här var även min första resa till USA, vilket gjorde att pirret i magen var extra stort.

Jag började resan i Köpenhamn och bodde en natt på ett hotell vid Heathrow i London. Så här långt gick det mesta fel, tre timmars försening från Kastrup och brandlarm på hotellet klockan halv två på natten.  Klockan halv fem efter ett par timmars sömn var det dags att gå upp och börja nästa etapp av resan. Jag träffade den andra svenska läraren och vi tog bussen till Heathrow. Där mötte vi lärarna från Storbritannien. Efter nio timmars flygresa och åtta timmars tidsskillnad landade vi på den otroligt stora O’Hare flygplatsen i Chicago.

2016-07-18 12.42.372016-07-20 20.54.10Något trötta och slitna gav vi oss ut i Chicago för att under lördagen och delar av söndagen hinna uppleva så mycket vi bara kunde. Vi var i Millennium Park, promenerade på Michigan Avenue, gick längs Chicago River, fascinerades över byggnaderna och människorna. Jag blev helt förälskad i den vackra, pulserande och gröna staden.

På söndags eftermiddagen var det dags att ge sig av till Loyola University för att checka in och registrera oss. Under resten av veckan var det studentliv som gällde och vi bodde allihop i studentrum på området.

Dag 1 – Meeting och greeting2016-07-20 20.55.04

Varje år startar DENSI med en invigningsvideo som visar årets tema. Efter det var det en stor grillfest, inspirerande föreläsare och genomgång av veckans aktiviteter. Det blev ett omtumlande möte med USA, DENSI och alla deltagare. Det är svårt att sätta ord på det, men det var intensivt. Jag upptäckte att (min generalisering) lärare från USA är som en hejarklack: högljudda, intensiva och ”uppskruvade” – HELA TIDEN!

 

Dag 2 – Field trip2016-07-19 09.21.23

Dagen började med en föreläsning av Dean Shareski som handlade om att välja glädje och att föra in glädjen i undervisningen.

Efter det packade vi in oss i bussar för att åka till  Adler Planetarium och Field Museum of Natural History.  Vi fick varsin gul DENSI T-shirt så att vi skulle hitta varandra, känna samhörighet och självklart för att vara fina till den obligatoriska gruppbilden. 2016-07-21 22.39.49

Dag 3 – Sessions och DENamazing race2016-07-21 16.46.13

Tredje dagen var det dags för olika förläsningar. Varje pass fanns det ett tiotal olika föreläsningar att gå på. Jag valde:

På kvällen var det dags för det mycket omtalade DENamazing race. Vi blev indelade i lag och skulle tävla i olika grenar. Det gällde att klara alla grenar och att ta sig runt banan så snabbt som möjligt. Det blev svettigt att springa som en galning i 38 graders värme, men så kul det var.

Carolas resereportage fortsätter i två inlägg till, håll utkik på bloggen!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *