• Pedagog Trelleborg

   

  På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Historiska nyheter

Det finns många spännande sätt att arbeta ämnesövergripande. Ett bra exempel är sexorna i Anderslöv som i höstas arbetade med svenska och historia för att kombinera faktaarbete, källkritik och genrepedagogik.

Eleverna fick källkritiskt söka information om intressanta händelser och fenomen under 1700- och 1800-talen. Efter att ha lärt sig hur en nyhetsartikel är uppbyggd skrev eleverna olika slags tidningsartiklar som AV-Media hjälpte till att sammanställa till en digital tidning och publicera. Eleverna kände sig stolta över att deras texter publicerats så att alla kan läsa dem. Klicka på bilden så kommer ni till en av webbtidningarna.

Väståkras Allehanda

Vill ni själva ha hjälp att digitalisera era tankar, teman och projekt, så hör  av er till oss på AV-Media.

En kommentar

 1. Så kul initiativ och riktigt kul läsning.
  Vi skall läsa ur den och lära oss om det ni skrivit om.
  Vi är klass 6B på Pilevallskolan.
  Vi håller också på att skriva en tidning som ni kan få läsa mer om snart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *